Meen niin harvoin aikasin nukkummaan, että siitä pittää ihan kirjottaa!! Älyttömän täyteläinen viikko taas takana. Siihen kuulu myös oikein mulle nykysin tyypillinen pika-sairaus, eli ekaks vähä kurkkukipua, sitte yhtenä iltana ja aamuna kuumetta ja päänsärkyä. Ja sitte ei ennää mittään. Hassua, että vaan osu tuoki alle vuorokauen sairaus just laulututkinnon päälle. Noh, se meni kuiteski ihan hyvin. Yks ihana sano, että sen tauin nimi tais olla stressi. Tais olla oikeessa.

Eniten stressiä viimeviikolle tuotti Viron vaihtarihakemus, eli kaikki kaavakkeet sun muut demot ja motivation letterit mitä sinne nyt pitikää tehä. Älyttömän monta liitettä hakemukseen piti liittää ja kaikki sellasia huolehittavia asioita. noh, onneks on takana.

Laulututkinnosta en niin ressannu, paitsi alkuviikosta. Sitte mulla oli vika laulutunti ja maailman viisain lauluopeni sano, että elä ressaa, eläkä ees harjottele ennää. Ku ossaat jo niin hyvin. Ja se oli hyv neuvo. Ku en ressannu, enkä harkannu ja silti meni hyvin!

Ressiä sentään enenevissä määrin tuottaa ens tiistai-aamulle sijottuva klaratutkinto. Olin pitkään harkkaamatta koko klaraa yhtään, oikeestaan niin pitkään, ku mun ope piti mulle saarnan siitä miten klara on ansatsisoitin, eikä sitä voi harkata eellisenä päivänä viittä tuntia vaan ja mennä sillä tekemään tutkintoo. Valihin sinne tutkintoon tietty välillä esiin purskahtavien masokistitaipumuksieni innottamana ihan sikavaikeet veisut ja nyt oon aikasta pulassa kyllä. Ainaki yhen klezmervisun kans, jota en vaan ossaa. Tai ossaan jotenki, mut pilli kirskuu ja kukkoilee niin paljo, ku kerkiää!!

Tännäänkä en ehtiny yhtään klarailla, ku oli murehittavana se vaihtohakemus loppuun ja sitte se laulututkinto ja sitte vielä illalla mentiin Kaustiselle Romanilaulun mestarikurssille ja sieltä karkasin kahtommaan musalukiolaisten Peter Pan esitystä. Oli aika huisi, ei mikkään täydellinen, mutta en oottanukkaa. Mutta tosi hyvä kumminki! Bändi oli hyvä ja essiintyjät suhteellisen luontevasti lavalla, ja esitys oli selkee. Vähä vaa jotkut laulut ja mussiikit oli venytetty niin pitkiks. Eli tiivistämisen varraa olis pikkusen löytyny, ku kummiski se esitys kesti varmaan kaks ja puol tuntia. Mutta hyvähyvä, Peterpanlaulut soi päässä nyttenki.

Huomenna ja sunnuntaina vielä jatkuu romanilaulun kurssi. Aamulla siis taasen kausselle. Ja nyt nukkummaan, ku on tilitykset tilitetty.