Yks mua monta vuotta vanahempi Kisisläinen sano kerran Saapas-päivystyksessä kauan sitten, että siitä on varmaan tullu nyt aikunen. Ku sillä oli asuntolaina ja oma auto. Totesin siihen vaan, että niin varmaan.

Mä muistan, ku nuorena opetteli hoitammaan asioita. Täällä korvessa, ku ei koskaan käyä kaupassakkaa iliman äitiä tahi iskää, ku ei sinne oikein pääse iliman autoo. Tai pääsee pyörällä, mut sitte ei taas saa paljoo kerralla kannettua. Tavallisempaa on, että käyään harvemmin ja sitte on monesti koko perhe mukana. Noh, kuiteski sillon oli vaan kunniallista, ku sai vastuuta osakeen. Ja mä aina kyllä sain. Joka sortin kerhjoja veettäväks ja projekteja ja koulutuksia ja leirejä. Mutta sillon se oli kivvaa. Aina välillä oli vastuullisia tehtäviä ja sitte, ku niistä selviyty, niin hyvä juttu. Nyt ne on tehty ja saa vähä aikaa lommailla, ennenkö seuraavia ilimaantuu. Musta oli vaan ihanaa, että sain vastuuta!!!

Nykyään vaan ei ollenkaa noin. Siinä on se ero, ettei mun hommat vaan lopu ikinä! Ei vaikka mitä tekisin ja kuinka yrittäisin! Ne vähenee välillä ja välillä kassaantuu, muttei koskaan lopu. Jo ennen, ku onnistuu saamaan siitä tehystä asiasta hymynpoikasta huulille muistaa jo seuraavan homman. Vähäkö vittumaista. Musta tuntuu, että mulle tää on sitä aikusuutta nyt. Ainaki se on niin tyhmää, että vois hyvin olla. Ku aikusetki on monesti ihan tyhmiä. Ne aikuset onki säilyny viksuimpina, jotka muistaa parhaiten miten ollaan lapsia.

Näin kesällä, ku häärin missä millonki, niin joka paikassa on eri hommat tekemättä. Kokkolassa on kaaos, eli pakkausta ja siivousta ja katusoittokeikkoja ja reenejä. Kisiksellä on myös oman huoneen kaaos (edelleen...), kantelekiertuehommia, paaaljon sähköpostiasioita, ja muuta mitä nyt äitiki hommia keksii. Sitte ympäriinsä on niitä keikkoja ja sukujuhlia ja harkkoja ja opetuksia. Ja kohta on kouluaki ympäriinsä.

Varmaan oon sen jo sata kertaa täällä toennu, mut tärkein syy koko vaihtoonlähtemis-hässäkkään on se, et ku pääsee uuteen ympäristöön, ni siellä ei voi olla heti hirveenä mittään rästihommia! Tai ylipäätään ihmiset ei ehkä kauheesti ossaa oottaa multa mittään, ku ei ne vielä tunne mua. Musta tuntuuki, että tulen ens vuonna olemaan ainaski maailman-laiskin-Ulla! 

Puuh, tämmöstä saarnaa pääsee, vaikka tässä on just muka lomaillu juhannuksen. Varaan just siks.

Huomenna on Sytykkeen kuvvaukset ja pits mennä aikasin nukkummaan, että näyttää nätiltä kuvissa! Harjotellaan myös tietty ja tiistaina on haapaveellä keikka klo18! Mut aion vielä harjotella ja siivota ja hoitaa muutaman sähköpostihomman.