Kesä tulloo ja itikat myös. Mäki oon jo yhen itikan nähny. Vaan eniten ootan tietty, että pääsee järveen. Varmaan sillon lakkiaisten aikaan talaviturkki lähteeki. Ohhan tässä jo kylymimmän yli ooteltu.

Nyt on elämässä menossa ankaraa Ängri Tits reenausta. Huomenna alakaa nauhotukset! Ja täytynnee seki mainita, että vaikka reenaillaan, ni meillon niin sikana viisuja, että ei kyllä unohu punk-asenne, eli liikaa ei päästä toki harjottelulla pillaamaan. Kyllä siellon aikamoisen reippaasti semmosta liikkumavarraa suuntaan jos toiseenki. Vaan jospas pyssysivät jokseenki kasassa ens viikolla, että pystyy nauhottammaan.

Oon myös saanu koulujuttuja sen verran etteenpäin, että on ennää kirjottamatta se yks pedagoginen raportti ja sit tekemättä yks sovitus. Tässä siis tekemistä ens viikon illoille. Ihan tarpeeks kyllä ainakkiisa. Nauhotukset alakaa joka aamu kasilta, jaiks!

Kyllä sitä vaan jos nyt aattellee jäläkikätteen, ni on saanu sikana taas aikaan tänäki vuonna. Mulla ei oo ennää ees ihan kauheesti tekemistä tässä koulussa. Jonku verran kylläki. Nyt, ku ens vuojen siellä Virossa hilluskelen ja hommailen mitä nyt etteen tullee, ni varmaan se yks vuos kuiteski Kokossa sitte vielä vierähtää. Sitte on varmaan ajankohtasia sanoja ainaski opinnäytetyö, portfolio, kakkostutkinto, sovitustutkinto, puhallintutkinto... Noh toivottavasti nuo sanat alakaa olla ajankohtasia jo ens vuonna, ni sais rauhassa tehhä noita.

Meiän kouluun on huomenna pääsykokkeet ja meille on tulossa yks tänne yökylläänki sen suhteen! Toinen kämppis lähti tännään kesälaitumille, sen kotona on pikkusiskonsa ylppärit ja niitä hommiahan riittää. Sen toisen kans täällä vielä elostelen tän viikon, kunnes varmaanki perjanain tienoilla kaikkoonnuttaan.

Minäkin pääsen ylppäreihin, rakkaan serkun juhliin! Pieksämäellä niitä vietellään. Ja siellä aattelin sen talaviturkinki heittää.