Tännään koko Viljandin nuoriso juhlii - on ykkösten kastajaiset! Multa kysyttiin, että halluunko mä tässä asiassa lukkeutua ykköseks, eli rebaseks (joka samalla tarkottaa kettua) ja sanoin, notta totta mooses. Kohta sitä mennään, nimittäin täälläpäin niitä vietettään yöllä! Jazzklubi on jo menossa ja sen jälkeen se alakaa. Mukkaan tarvittaan huivi, eli varmaan silimät ummessa ryvettävät kaupungin kurasimpia ojia pitkin. Pitäsköhän pistää tuulipuvun housut ja kumpparit?

Viikonloppuna oli se jouhikkokonferenssi, joka oli ihan huippu!!! Opin niin monta uutta kipalesta, että pää pursuu ja pitäs jostaki repiä aikaa niitten ylöskirjottamisseen, ennenkö ikkuisiks ajoiks unohtuuvat. Jamiteltiin yöt ja wörkshöppäiltiin päivät. Väsymys sunnuntain viimesessä Ånon Egelandin Norja-workshopissa koululla oli niin valtaisa, että olin jo tooosi hias oppija. Sitte sen jälkeen oonki nukkunu vaihteeks vähä mihin sattuu aikoihin, eli unirytmihäiriö ei oo ainakkaan parantummaan päin. Saa nähä miten käy huomisen päivän. Mulla on laulutunti tavallisseen tappaan yheltätoista, että jospa sinne herräis.

Ja herräämisestä kun on puhe, niin yhtenä "aamuna", tai siis eilen ku nukuin iltapäivään asti, niin mun kämppis tuli yllättäen käymään. Mää siis olin vielä sängyssä, tosin lukemassa jo yhtä artikkelia, mut silti yövaatteissa. Huoneessa oli varmasti mitä tunkkasin ilima ja se oli myös sotkusempi, ku ikinä. Aioin nimittäin just sinä päivänä siivota. Joo, mut varmaan kiva ensivaikutelma sillä nyt musta! Eiks oo ihan hyvä, näkipähän nyt pahimman puolen, eikä voi sitte ennää paljo järkyttyä...

Yritin jo muuten kirjottaa tänne tässä välissä kerran, mut tää sellain oli jotenki rikki eikä suostunu tallentammaan mun kirjotusta. Höpisin siinä taas tosta kuorosta, kuinka aika monet on tullu kysymään kuinka mulla meni se koe. Ja en nyt tiiä potkittiinko joukosta joitaki ulos, mutta ainaki osa "joutuu" yksityistunneille, joissa niille pakko-opetettaan ne laulut. Tekniikan puutteesta se on kiinni sanokaa mun sanoneen. Jos ne johtajat ossais pittää yhtä hyvät äänipreppaukset alkuharkoista, ku ex-lauluopeni Meri niin oltas ihan toinen kuoro.

Kuiteski lissää laulukokkeita on kuulemma tulossa. Kaikki nimittäin testattaan yksitellen myös siihen laulupidujen suurkuoroon. Toi on varmaan suurimmalle osalle syy olla kuorossa ylipäätään. Mulle myös. Vaikka on siellä harkoissa tietty välillä han hauskaaki. Eilen laulettiin tosi menevää sovitusta "Vie vuorille jo viesti" -negrospirituaalista, ja Aarne-johtaja tilutti sähköpianolla semmosta komppia, että ylty laulajillaki meno lähes kattoon. Joulukontsertti pietään Tartossa 13.12, mut vaikka sinne haluaisinki, niin mulla on jo kaks juttua sinä päivänä, nimittäin kanneltunti ja bändi... Saas nähä, myös yks Kaja on sekä kuorossa, että tossa bändissä.

Oikeestaan muuta ihmeellistä ei kuulukkaan. Ollaan puhuttu koulukavereitten kans siitä tyranniopesta ja kuulin, että myös viimevuotiset oli valittanu siitä. Ne oli vaan soinnuttanu iskelmää koko vuojen, ja kovasti näyttäis, että meille käy nyt kyllä ihan samoin. Koulun johto oli kuulemma tosissaan yrittäny ehtiä siihen toista opettajjaa, mut kukkaan muu ei ollu suostunu. No, katellaan nyt vielä, tännään oli nimittäin ihan siedettävä tunti.

Nyt mää lähren vielä hetkeks kuuntelemmaan sitä jazzbändiä ja sitte rypemään tuonne yöhön.