Kaks kielikurssikaveriani, saksalainen Rike ja unkarilainen Peter on ollu meillä joulunvietossa. Korjasin ne talteen karun opiskelijakämppäjoulun uhatessa. Ollaan oltu aikas suomalaisittain. Perus joulu. Rento meininki. Syöty on niin paljo, et napa halakee. Näille ihmeellisintä on ollu hiihtäminen, luonto ja maisemat (se, että kaikkialla on tillaa!), joululaulukierros aattona (joka joulu aina käyään yksinäisille ja naapureille laulamassa),  ja roskien lajittelu. Lumienkeleitten tekoki piti opettaa, ku niitä olivat nähneet ennen vaan elokuvissa. Ja saunassa on käytetty ahkerasti. Joulukirkossaki tietty käytiin.

2182332.jpg

Kohta lähetään käymään vielä naapurissa vuohitilalla. Huomenna ne lähtee takasi Virroon. Mä seuraan perässä 7.1 varmaan. Oon varmaan neljänteen päivään asti täällä ja sit Keski-Pohjanmaan kautta Etelään. On Sytykeharkkoja siellä.

Tällä hetkellä olo on aika skitso; ootan kauheesti takasi Viljandiin pääsemistä, mut toisaalta nautin kauheesti ihan vaan tästä kotiolosta. Ehkä sitä vaan täytyy olla kaukana ja pitkään pois, että ossaa nauttia arjesta taas. Mut toivottavasti musta ei tuu semmosta ärsyttävvää valivali-tyyppiä, joka valittaa, ku kaikki asiat kotopuolessa muuttuu. Tottakai se muuttuu ja niin pittääki, sehän se on elämisen meininki.