(Huom. ja varoitus, sisältää kierompaa savvoo, ku ennen, koska sain taas tujjauksen päähäni ja tajusin kuinka hienoja Suomen murteet oikeesti on!)

Niinkusta varmaan ootta huomanna, rakkaat lukijani, että minu ulinat on ihan männä rappeutunna kesätauolle, vaan nyt kyllä alakaa lämpötila huijennella nii lähellä syksyä, ainakkiisa tiälä Kiuruvveen korvilla, että eeköhän tuota oo jo aeka tännekki jottae pistee. Ee oo ikinä ollukkaa näen pitkee taakoo tässä elämäen selostamisessa sitte sen jäläkeen, ku tähä hommoon oon noin puoltoistavuotta sitte hurahtannu. 

Olishan tuota hölöttää vaikka mitä nytki. Oon reissanna, kierrelly muutamat vestarit kot'muassa ja Virossa, ja sitte lopun aekoo möörinnä sukulaesten nurkissa. Kamera on kans ollu lommoo pitämässä pöötäsotkun seassa, jotta ajattelin sen sijjoon panostoo eläviin muistoehin (jotka mun päässä aina kullastuu kovvaa kyytiä, joten tietty mä tykkään niistä enemmän). Oli joku toene kuitennii ehtinnä räpsimmää sen verra, että pistettäähä tuoho loppuu sittä yks mokoma kaanistukseks.

Minun kesäsuunnitelmathan meni tältä vuojelta nii, että Kesä-Heenäkuun koolutan ihteeni ja teen töetä ja Elokuun vuan oon, enkä pistä sitte jalakoo ristii. Tuostapa seoras sitte se, että ootin tätä Elokuuta, niinku uutta elloo konsannaan. Ja kyllähän sitä tässä lommaeltu on, aenakkii jonkillaesissa mittakaavaloesissa. En oo maannu telekkari iessä taekka lukenu kirjoja, tae istunu kaaheesti netissäkkää. Enkä oo soettanna, paetsi ihan par kertoo klarinettijä ja munniharppuva. Ja muutaman laalun luikaattanna sillon, ku ee ennee pysty kerta kaekkijjaan vastustammaan.

Marjoja sentee oon poeminna enemmä, ku monena kessee. Mustaherukoeta, mustikoeta, mehtämansikoeta, vattuja, punaherukoeta... Huomenna rynteen vielä kotpihan puskii ja ku äet töestään vappautuu, ni käävään hakemassa metästä ne viimesettii mustikat ja kanttarellit jos niitä vua vielä on (olispa!!!).

Nyt on vielä aekoo puolisentoestaviikkoo ennen kaahia laakioeta aakioeta ja siinä ajassapa oes seeraavalaesija asijoeta hommoeltavana (ku vaekka lommoo piän, ni pakkoha se o elävä immeese jottae tehhä, sillonnii joote ollessaa):

Laalujen tekemistä opinnäätetyöhön.

Klarnetin soettoo, jotta kehtoo syksyllä sitä kokkeessakkii soettoo.

Kirkonkelloiänitysten takkoo ajamista ja kokkoomista ja soettammaa ruppeemista kanteloella, jospa noesta lähtis vaekka sitä kakkostutkintoosa rakentammaa.

Joeetae raha-asioeta oes tarjolla, eritoten Hyvä trion matkaraha-asioetten hoetoo, on tämäkkii viivästynnä. Toevottavasti ee näe kukkaa näläkää tästä seeraaksena.

Korttie ja kirjeitte kirjottamista ympär mualilimoo ja aenakkiisa kolomella er kielellä.

Vielä yks pallaate eestikeeles Virroo pittee koettee kirjottoo.

Yks koolukaverj kansa oottoo pallautetta, nii sillekkii voes jottae laettoo.

Viimeste asioette paakkaamista Kokkollaan.

Turhuuksien pakkoomista toesen käen kaappoehi.

Oma huonee ja erityisesti pöötä-kaavokse raevaamine, ku ee sieltä nyt mittää löövä.

Rikkinäesijä vuatteeta ja laakuja on puolet lattiasta täännä, jotta niitäe voes koettoo paekata.

Ja niitä marjaloesia oes puskassa vielä nii, että roekkuu.

1250631090_img-d41d8cd98f00b204e9800998e