Tännään käytiin meresä uimassa Daviden kans. Sen mielestä vesi oli kylymää, mun mielestä ihan lämmintä. Ei se nyt ainakkaa kylymää ollu yhtään jos miettii, että oli merivettä! Eikä myöskään semmosta oksettavan suolasta, vaikka tietty sen suolan siinä maisto. Oli aika tuulista ja aallot oli varmaan välillä yli metrin korkuset... Niitten vietävänä siellä leikittiin. Daviden mielestä oli ihan tyhmää, ku piti kävellä niin pitkään ennenku pysty uimaan. Se on niin pitkä, että mä uin jo tosi paljo aikasemmin, ku se.

Sitte, ku tultiin pois, niin se oli ihan jäässä, täris oikein. Mä taas paloin samantien, vaikkei tosiaankaa oltu siinä rannalla ennää kauaa, ehkä 15 min maks niin, että uikkari suurinpiirtein ehti auringossa kuivaa.

Illemmalla koulussa juttelin sille Katherinelle, joka ilmas kans uintihalukkuutensa, että me käytiin jo ja se sano, että ottaa huomenna kouluun vehkeet, ni mennään sen jälkeen. Huomenna loppuu jo puol kolomelta, mutta alakaa ysiltä. Täytyy tännään yrittää mennä aikasin nukkummaan, ku on vähä lipsunu multa nukkummaanmeno aika kaikkia nettiasioita hoiellessa yö myöhään.

La lähetään aamulla varhain Tartoon, jossa tehhään kaupunkikierrosta ja sitte mennään jonnekki Heurekan tyyliseen paikkaan. Ne ei osannu paremmin selostaa, mutku kysäjänä olin vaan mä, niin ne yritti ehtiä Suomesta jonku samanlaisen paikan... Sitte mennään yöks mun tulevaan kotiin, eli Viljandin Oma Kodu-asuntollaan!! Ja siellä Viljandissa kierrellään sit seuraava päivä. Harmi juttu on se, että kamufestarit siellä on just loppunu...

Sit su illalla tuun Suomeen, ku meillä on Hyvä trion keikka Etno Espan lavalla maanantaina 4.8 klo 16.30 alkaen!! Tervetuloa kynnelle kykenevät.

Nyt taas juoruosioon; nimittäin Helen oli tännään supermarketissa bongannu Ethiennen jonkun tytön kainalosta!!! Vitsi se tuli vasta tiistai illalla tänne! Eikä se puhu ees paljo Englanttia. Mutta voihan nämä täällä kyllä osata ranskaa. Ihan hymyilevä poika se on ja kivalta vaikuttaa. Vaan kova on tahti. Jacobolla myös on Angelika kainalossa eelleen...

Löyettiin äsken Daviden ja Helenin kans täältä asuntolasta parempi keittiö ja pesukonneet! Helen aiko tehä tännään ruokaa mullekki, niin mä lupasin tehä sille joskus myöhemmin...

Koulussa oli tännään opena Katrin, joka oli aika hyvä ope, ainaki erilainen, ku eilinen täti. Pikeestaan oli ihan hauskaa olla koulussa. Opeteltiin perus small talkia. Perushommia, jotka jäi eilen välliin. Esko kyseli aina välissä vaikeita kysymyksiä ja aina ku piti lukkee ääneen niin me oltiin vitsi niin hyviä, ku osattiin matkia äänenpainojaki ja sellasia. matkimisperiaatteella. Viroaiset puhhuu melkeimpa agressiivisen kuulosesti ainaski välillä. Mutta muita varmaan ärsyttää, ku se Katrin melkein joka sanasta sano jotaki suomiommenttia. Tuntuu välillä, että me ollaan kuninkaita siellä, ku osataan jo valamiiks. Tai, että kaikki muut ajattellee niin. Ainaski Heleniä pelotti olla mun pari jossaki parikeskustelussa, ku kyselin heti niin vaikeita kysymyksiä ja puhuin liian noppeesti. Mutta aika noppeesti nuo muutki oppii ainaski jotkut. Davide on kieli-ihmisiä ja oppii noppeesti, samoin Helen puhhuu niin montaa muutaki kieltä, että se auttaa. Ja yks saksalainen Nadja on oppinu ihan sikenoppeesti, eppäilen, että se on lukenu virroo jo aiksemminki tai ainaski itekseen lueskellu tai jotaki.

Nyt ruppeen soittammaan, ennenkö Helen kuhtuu valamiiseen pöytään.