San tähän blogon äärelle ihteni kirjailemmaan. Paljo on tapahtunu kaikenlaista, netti ei toiminu, ku toinen kämppis unohti maksaa laskun. Ja hirveetä hösläystä ollu muuteni elämä täynnä. Kalenterista ei paljo tyhjää löyvy. Viimeviikko oli kamalin kaikista, onneks alkaa olla takana (viis minnuuttia jälellä tässä vaiheessa). Mulla oli mm. neljä keikkaa, kaks lapsikuoro sävelsäkin keikkaa Kokkolassa, sitte runolaulujamit Kaustisella ja Kiuruveellä Lionsien suurissa juhlissa vielä yks.

Ens viikolla onki sitte täm vuojen eka tutkinto, nimittäin laulututkinto. Perjantaina onneks. Tiistaina on vika laulutunti sitä ennen ja keskiviikkona sellaset soittajaiset, jossa voi esittää ihan mitä vaan. Varmaan esitän yhen impron sieltä laulututkinto-ohjelmistosta. Pitäs reenata. No huomenillalla ehkä pitkästä aikaa ehtii, toivottavasti jaksaiski.

Huomenna on myös vika venäjäntunti ja Hyvä trion bänditunti ja sovitustunti ja klaratunti, jonne en oo yhtään harkannu. Kääks, täytynee varmaan jossaki vaiheessa aamupäivällä yrittää. Vieraalla klaralla, ku se jolla ylleensä soitan, eli serkulta lainassa oleva on huollossa nyt. Siitä väänty yks läppä ja sitte samalla, ku se suoristettaan ni se korjaajasetä vaihtaa niitä tyynyjä, ku ne vuoti kuulemma aika pahasti. Hassua, en ymmärrä siitä soittimesta vielä kyllä kauheesti, mutta onneks on ope olemassa.

Muut päivät on ens viikolla myös tosi täysiä. Juoksemista paikasta toiseen. Paljo kyllä kivoja juttuja, ei pitäs valittaa yhtään! Eikä se kuiteskaa ehkä ihan niin kamala, ku viimeviikko. Niin ainaski toivon. Mutta vaikka viime viikolla teinki paljo hommia esim. yöllä, ni oli silti tosi tehokas! Mm. yhen kouluhomman tein ihan ylihuolellisesti ja olin itestäni niin ylpee että! Tehtävänä oli miettiä kymmenen kappaleen ohjelmisto omalle pääinstrumentilleen johonki perustasoon (joita on tasot 1-3), ni mä tein kaikkiin kolmeen perustasoon (ku en osannu valita) ja kymmenen kappaletta viielle eri kanteletyypille (ku ne on niin erilaisia, jakoni oli seuraavanlainen: 5-k, 10-15-k, tikkukantele, isokle/lyhyt sivu, isokle/pitkä sivu), eli yhteensä keräsin noin 150 kappaletta. Vitsi, oon ihan kahjo, mutta teki mieli olla oikein nipo (hikari, ehkä jossaki muussa kielessä). Pitkästä aikaa. Ja tiesin, että tästä jos mistä on mulle kanteleopena hyötyä.

Levyki edistyy, kohta pitäs olla jo painossa. Viimeset miksaukset meneillään ja kans vielä työn alla. Haaveillan pian saavamme nettisivut, ni sais sen osotteenki sinne kansiin.

Nyt aion vielä kirjottaa musiikkianalyysin esipuhheen ja tarkistaa Teppo Repo työni vihoviimesen kerran. Saa nähä onnistunko. Mutta toivottavasti tällä viikolla ei tartte valvoo joka yö ollakseen tehokas...